Premierul thailandez dizolvă Parlamentul, dar fără efect asupra manifestanţilor - FOTO

Premierul thailandez a anunţat, luni, dizolvarea Parlamentului şi convocarea de alegeri "cât mai repede" pentru a încerca să scoată ţara din criza politică profundă, fără să reuşească însă să calmeze manifestanţii, hotărâţi să înlăture de la putere Guvernul său.

115 afișări
Imaginea articolului Premierul thailandez dizolvă Parlamentul, dar fără efect asupra manifestanţilor - FOTO

Premierul thailandez dizolvă Parlamentului, dar fără efect asupra manifestanţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Susţinătorii mei vor mai mult decât dizolvarea" Parlamentului, a reacţionat liderul manifestanţilor, Suthep Thaugsuban, aflat în poziţie de forţă după ce 100.000 de manifestanţi au invadat străzile din Bangkok, potrivit unui oficial din cadrul poliţiei.

Manifestanţii nu renunţă la solicitările lor de a se termina cu "sistemul Thaksin", referindu-se la premierul înlăturat de la putere print-o lovitură de stat în 2006, pe care îl acuză că a rămas la conducere din umbră, prin intermediul surorii sale Yingluck.

"Lupta va continua. Scopul nostru este să înlăturăm regimul Thaksin", a insistat Suthep, contactat de AFP.

Ferm în dorinţa sa de a înlocuit Guvernul cu un "consiliu al poporului" neales, el a mărşăluit luni dimineaţă în fruntea unuia dintre numeroasele cortegii care se îndreptau spre sediul Guvernului în sunet de fluiere, simbol al protestului care durează de peste o lună.

Spre sfârşitul dimineţii, mai multe mii de persoane ajunseseră deja la sediul Guvernlui, în clasica atmosferă de carnaval care a marcat începutul manifestaţiilor în Thailanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici