Premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi-a suspendat turneul electoral după ce a rămas fără voce - VIDEO

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a fost nevoit vineri să-şi suspende campania în vederea alegerilor municipale de duminică, din cauza unei probleme la corzile vocale, în urma căreia şi-a pierdut vocea, a anunţat biroul de presă al Guvernului.

122 afișări
Imaginea articolului Premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi-a suspendat turneul electoral după ce a rămas fără voce - VIDEO

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Erdogan şi-a anulat vineri participarea la două reuniuni publice ale Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) programate la Konya şi Kayseri, în centrul ţării, unde a fost înlocuit de miniştri din Guvern.

Şeful Guvernului turc a participat în ultimele săptămâni la reuniuni publice în întreaga Turcie, unde a ţinut discursuri înflăcărate.

Problemele apărute la corzile vocale au fost evidente încă de joi, când premierul turc a pronunţat două discursuri la Van şi ulterior la Diyarbakir cu o voce răguşită care a surprins audienţa.

Erdogan urma să-şi încheie sâmbătă turneul electoral, printr-o serie de discursuri programate la Istanbul, cel mai mare oraş al ţării, unde a fost primar începând din 1994 până în 1998.

Scrutinul municipal de duminică este considerat un adevărat referendum pentru şeful Guvernului turc, care se confruntă de mai multe săptămâni cu grave acuzaţii de corupţie ce i-au slăbit poziţia pe scena politică din Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici