Preşedintele ales al Ucrainei, Volodmir Zelenski, reacţie dură la adresa lui Vladimir Putin: Ucrainenii nu vor accepta oferta privind obţinerea cetăţeniei ruse

Preşedintele rus Vladimir Putin ar trebui să se aştepte ca mulţi ucraineni să îi refuze propunerea privind simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse, a declarat duminică preşedintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2023 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ales al Ucrainei, Volodmir Zelenski, reacţie dură la adresa lui Vladimir Putin: Ucrainenii nu vor accepta oferta privind obţinerea cetăţeniei ruse

Preşedintele ales al Ucrainei, Volodmir Zelenski, reacţie dură la adresa lui Putin: Ucrainenii nu vor accepta oferta privind obţinerea cetăţeniei ruse

Vladimir Putin a declarat sâmbătă că Moscova ia în considerare simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii, nu doar pentru cei care locuiesc în estul Ucrainei.

"Diferenţa Ucrainei, în special, este că noi, ucrainenii, avem libertatea discursului în ţara noastră, presa liberă şi internet", a declarat Zelenski.

Anunţul lui Putin a fost făcut la câteva zile după ce a semnat un ordin de simplificarea procedurilor de acordare a cetăţeniei ruse persoanelor care locuiesc în zone separatiste din estul Ucrainei.

Rebelii separatişti din regiunile Doneţk şi Lugansk se află în conflict cu autorităţile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniţi de Moscova, însă Kievul a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să recâştige controlul asupra acestor teritorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici