Preşedintele Bundestagului, acuzat de plagierea tezei de doctorat

Norbert Lammert, preşedintele Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului german), este acuzat de plagiat la elaborarea tezei de doctorat, el respingând acuzaţiile şi cerând Universităţii Bochum să reverifice lucrarea.

106 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Bundestagului, acuzat de plagierea tezei de doctorat

Norbert Lammert, preşedintele Bundestagului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lammert este unul dintre numeroşii politicieni germani acuzaţi de plagiat în ultimii ani, relatează site-ul TheLocal.de. Spre deosebire de foşti miniştri ai Educaţiei şi Apărării găsiţi vinovaţi de copierea unor fragmente ale tezei de doctorat fără citarea surselor, politicianul conservator susţine că lucrarea a fost elaborată prin respectarea normelor academice.

"Mi-am scris teza de doctorat folosind cunoştinţele mele şi respectând principiile", a declarat Lammert pentru ziarul Die Zeit.

Un blogger anonim având numele Robert Schmidt susţine că 42 de pagini din teza de doctorat a lui Lammert au fost copiate.

Lammert a obţinut titlul academic de doctor în 1975, la Universitatea din Bochum, în Ştiinţe Politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici