Preşedintele Comitetului Olimpic Rus: „Sportivii ruşi ar trebui să fie onoraţi să lupte în război”

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Stanislav Pozdnyakov, a declarat că sportivii ţării sale ar trebui să fie onoraţi să lupte în războiul din Ucraina, după ce Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parţială a trupelor.

330 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comitetului Olimpic Rus: „Sportivii ruşi ar trebui să fie onoraţi să lupte în război”

FOTO Twitter

Aproximativ 300.000 de rezervişti ruşi urmează să fie recrutaţi dintr-o vastă forţă de rezervă de 25 de milioane de persoane, de preşedintele rus, Vladimir Putin, după ce armata rusă a suferit eşecuri pe câmpul de luptă.


„Din punctul de vedere al Comitetului Olimpic Rus (ROC), noi, fiind cetăţeni ai ţării, considerăm că serviciul pentru patrie este o datorie onorabilă a fiecărui cetăţean, inclusiv a membrilor echipelor naţionale", a declarat Pozdnyakov, potrivit agenţiei ruse de ştiri de stat TASS, în cadrul reuniunii ROC de la Moscova.

Pozdnyakov este şeful Comisiei de Cultură şi Educaţie din cadrul Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).

Comentariile sale sunt deosebit de interesante în contextul în care Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) discută „dacă există o cale" pentru revenirea sportivilor ruşi în sportul internaţional.

Forţele ucrainene au recucerit oraşe şi sate-cheie din nordul regiunii Harkov şi au înregistrat progrese mai lente, dar totuşi semnificative, în sudul regiunii Kherson.

Cu toate acestea, Rusia deţine încă aproximativ o cincime din ţară.

În capitală s-a discutat, de asemenea, despre continuarea interzicerii sportivilor ruşi de la competiţiile internaţionale ca răspuns la invazia Ucrainei.

Paris 2024 şi Milano Cortina 2026 sunt principalele obiective pentru revenirea ţării în comunitatea sportivă mondială.

„Toate evenimentele cu participarea sportivilor noştri sunt monitorizate îndeaproape în străinătate şi chiar primim feedback", a declarat Pozdnyakov.

„În condiţiile actuale, ne organizăm activităţile în mod variabil, ţinând cont de scenariile posibilelor evenimente, suntem pregătiţi pentru oricare dintre ele.

Scenariul de bază şi preferat este revenirea sportivilor ruşi la competiţiile internaţionale în ajunul Jocurilor Olimpice din 2024 şi 2026.

ROC face tot ceea ce ţine de competenţa sa pentru a se asigura că sancţiunile împotriva sportivilor ruşi sunt ridicate."

Pozdnyakov a recunoscut, totuşi, că nu sunt îndepliniţi parametri pentru revenire şi că ROC înţelege că participarea Rusiei la Jocuri „va depinde în mare măsură de o serie de factori non-sportivi".

Când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va lua o decizie privind procesul intentat de ROC împotriva Comitetelor Olimpice Europene (EOC) la sfârşitul anului, Pozdnyakov a declarat că va recântări oportunitatea de a fi membru al organizaţiei continentale.

Disputa provine din momentul în care a fost exclus de la Adunarea Generală a COE de la Skopje, alături de Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Belarus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
război,
sportivi,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici