Preşedintele Grupului PPE, Joseph Daul: Refuz să îl primesc pe Ponta până când Guvernul nu pune în practică recentele decizii ale Curţii Constituţionale

Preşedintele Grupului PPE, Joseph Daul, a declarat că premierul Victor Ponta i-a solicitat o întrevedere, miercuri, precizând însă că refuză să îl primească pe acesta până când Guvernul de la Bucureşti nu "va pune în practică ceea ce Curtea Constituţională a decis recent".

1419 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Grupului PPE, Joseph Daul: Refuz să îl primesc pe Ponta până când Guvernul nu pune în practică recentele decizii ale Curţii Constituţionale

Preşedintele Grupului PPE: Refuz să îl primesc pe Ponta până când Guvernul nu pune în practică recentele decizii ale Curţii Constituţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Grupului PPE precizează, într-un comunicat, că rămâne foarte îngrijorat în privinţa ultimelor evoluţii politice din România care ameninţă statul de drept.

"Sunt foarte îngrijorat cu privire la ceea ce se întâmplă în continuare în România. Guvernul are propria interpretare asupra a ceea ce Curtea Contituţionala a decis de curând. Pentru grupul din care fac parte, legile şi hotărârile Curţii Constituţionale sunt create pentru a fi respectate, nu schimbate sau ignorate atunci când acestea nu servesc interesul premierului şi guvernului său. Doresc o dezbatere în Parlamentul European pe această chestiune. Invit premierul român să vină şi să explice Parlamentului modul în care a schimbat atât de multe legi şi hotărâri în termen de câteva zile, şi care a fost scopul final. Între timp, invit din nou Comisia să examineze, să evalueze toate aceste aspecte şi să întocmească un raport în următoarele săptamani. Premierul român mi-a cerut o întâlnire mâine (miercuri, n.r.). Refuz să-l primesc până nu îmi va fi clar faptul că Guvernul său va pune în practică ceea ce Curtea Constituţională a decis recent, va retrage ordonanţele de urgenţă care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale şi va arăta că respecta pe deplin statul de drept", a declarat Daul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici