Preşedintele în exerciţiu al Coastei de Fildeş a fost arestat - VIDEO

Preşedintele ivorian Laurent Gbagbo a fost arestat luni de forţele lui Alassane Ouattara şi condus la hotelul Golf, cartierul general al taberei lui Ouattara din Abidjan, a anunţat ambasadorul Franţei, Jean-Marc Simon.

76 afișări
Imaginea articolului Preşedintele în exerciţiu al Coastei de Fildeş a fost arestat - VIDEO

Preşedintele în exerciţiu al Coastei de Fildeş a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Laurent Gbagbo a fost arestat de Forţele republicane din Coasta de Fildeş (FRCI, pro-Ouattara) şi condus la Hotel Golf de către FRCI", a declarat Simon.

Laurent Gbagbo a fost arestat luni în reşedinţa sa din Abidjan de forţele rivalului său Alassane Ouattara şi nu de forţele speciale franceze, a confirmat o sursă diplomatică franceză pentru AFP, după ce un reprezentant al lui Gbagbo pentru Europa anunţase că acesta a fost arestat de forţele speciale franceze şi predat rebelilor.

"Gbagbo a fost arestat de trupele lui Ouattara, este adevărat, nu de forţele speciale franceze, care nu au intrat în incinta reşedinţei" preşedintelui ivorian în exerciţiu, a declarat această sursă diplomatică, dezminţind informaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost arestat de militarii din cadrul forţei Licorne.

"Gbagbo se află în prezent în mâinile trupelor loiale lui Ouattara", a adăugat sursa citată.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui Alassane Ouattara, susţinut de aproape toată comunitatea internaţională, a declarat la Abidjan că Gbagbo şi soţia lui se află la hotelul Golf, cartierul general al lui Ouattara.

Această arestare intervine după o nouă campanie de atacuri ale Franţei şi ONU asupra reşedinţei în care se retrăsese Gbagbo, refuzând să se predea, şi după mai mult de patru luni de criză postelectorală sângeroasă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici