Trupele loiale lui Laurent Gbagbo au comis numeroase atrocităţi în Coasta de Fildeş

Forţele loiale preşedintelui Laurent Gbagbo au comis numeroase abuzuri în Coasta de Fildeş în 2010, inclusiv asasinate, acte de tortură şi arestări arbitrare, conform raportului anual al Departamemntului de Stat american pe tema drepturilor omului.

37 afișări
Imaginea articolului Trupele loiale lui Laurent Gbagbo au comis numeroase atrocităţi în Coasta de Fildeş

Trupele loiale lui Laurent Gbagbo au comis numeroase atrocităţi în Coasta de Fildeş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul de Stat citează surse ONU conform cărora 173 de persoane au fost ucise, 90 au fost torturate sau violate, 471 au fost deţinute arbitrar şi 24 au fost date dispărute în doar o săptămână din decembrie 2010.

"În cele mai multe cazuri este vorba de asasinate sumare, de acte de tortură, de arestări arbitrare şi de dispariţii comise de forţele loiale lui Laurent Gbagbo", conform raportului, care sugerează că aceste tendinţie continuă şi în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici