Preşedintele Maduro cataloghează drept "insolente" sancţiunile impuse de SUA în contextul crizei din Venezuela: "Cine cred că sunt aceşti imperialişti din SUA? Guvernul mondial?"

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a denunţat noile sancţiuni impuse de SUA la adresa regimului său, în condiţiile în care ţara sa se confruntă cu o gravă criză economică şi politică ce a generat ample manifestaţii de stradă, informează site-ul postului France 24.

802 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Maduro cataloghează drept "insolente" sancţiunile impuse de SUA în contextul crizei din Venezuela: "Cine cred că sunt aceşti imperialişti din SUA? Guvernul mondial?"

Preşdintele Maduro cataloghează drept "insolente" sancţiunile impuse de SUA în contextul crizei din Venezuela: "Cine se cred că sunt aceşti imperialişti din SUA? Guvernul mondial?"

Administraţia Donald Trump a impus miercuri sancţiuni ce vizează 13 oficiali din Venezuela, la doar câteva zile înaintea întrunirii Adunării Constituante de la Caracas privind reforma constituţională şi în contextul în care opoziţia a iniţiat o nouă serie de proteste.

Washingtonul a anunţat prin intermediul unui comunicat că va lua măsuri punitive împotriva unor reprezentanţi ai Guvernului venezuelean şi a celor care subminează valorile democraţiei în Venezuela, ţară profund afectată de criza politică majoră şi de proteste violente.

Maduro a catalogat aceste măsuri drept "ilegale, insolente şi fără precedent".

"Cine se cred că sunt aceşti imperialişti din Statele Unite? Guvernul mondial?", a continuat Maduro, care în repetate rânduri a acuzat Washingtonul că ar fi orchestrat protestele împotriva regimului său.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului. Această situaţie, precum şi hotărârea Curţii Supreme de extindere a autorităţii preşedintelui şi de limitare a competenţelor Parlamentului de opoziţie, au condus la ample proteste antiguvernamentale, soldate cu decesul a peste 100 de persoane şi rănirea altor 1.500.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici