Preşedintele Orange, Stephane Richard, arestat în ancheta care o vizează pe Christine Lagarde

Stéphane Richard, Preşedintele Consiliului de administraţie al companiei de telecomunicaţii Orange, fost şef de cabinet al lui Christine Lagarde la Ministerul francez al Economiei, a fost arestat preventiv, luni, în dosarul Credit Lyonnais, relatează ziarul Le Figaro, în ediţia online.

312 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Orange, Stephane Richard, arestat în ancheta care o vizează pe Christine Lagarde

Preşedintele Orange, Stephane Richard, arestat în ancheta care o vizează pe Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Stéphane Richard a fost interogat şi s-a luat decizia arestării preventive în dosarul privind arbitrajul controversat care a pus capăt litigiului dintre Bernard Tapie şi Credit Lyonnais în 2008.

Directorul Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, este anchetată în legătură cu despăgubirile acordate de stat omului de afaceri Bernard Tapie, în urma unei afaceri cu Credit Lyonnais. Lagarde a dat asigurări că nu au existat "ordine, indicaţii sau presiuni" ale Guvernului pentru a ajunge la arbitraj.

Arbitrajul i-a permis lui Tapie să obţină în 2008 indemnizaţii în valoare de 403 milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici