Preşedintele PE, Martin Schulz, pledează pentru un "Guvern european"

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a pledat marţi pentru un "Guvern european", argumentând că anumite probleme centrale din cadrul Uniunii Europene nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de state şi de Guverne, relatează AFP în pagina electronică.

396 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PE, Martin Schulz, pledează pentru un "Guvern european"

Martin Schulz (Imagine: Stefan Micsik / Mediafax Foto)

"Problemele europene centrale, importante nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de Guverne", a declarat Schulz pentru săptămânalul german Stern, la o zi după acordul laborios semnat la Bruxelles între Grecia şi creditorii săi.

"Pentru acest lucru, avem nevoie de instituţii comunitare (...). Avem nevoie de un Guvern european", în special pentru probleme legate de comerţul internaţional, climă, imigraţie, evaziune fiscală sau politică monetară, a adăugat el.

"Ne aflăm fără îndoială într-o criză gravă. Multă frustrare, dezamăgire, neînţelegere reciprocă - la această intensitate, este ceva nou pentru mine", a precizat el, insistând asupra faptului că "Europa nu moare".

După negocieri maraton, liderii zonei euro au ajuns luni dimineaţă la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei, pentru a evita ieşirea ţării din uniunea monetară.

Planul de salvare trebuie însă aprobat de Parlamentele mai multor state membre ale zonei euro, în timp ce parlamentarii greci trebuie să voteze o serie de măsuri de rigoare cerute de creditori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici