Preşedintele sirian: Autorii masacrului de la Hula sunt monştri

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, i-a calificat duminică drept "monştri" pe autorii masacrului de la Hula, din 25 mai, în care au fost ucise 108 persoane, şi a adus un omagiu armatei siriene.

342 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sirian: Autorii masacrului de la Hula sunt monştri

Preşedintele sirian: Autorii masacrului de la Hula sunt monştri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce s-a întâmplat la Hula şi în alte locuri sunt masacre sălbatice, nici măcar nişte monştri nu le-ar fi comis", a declarat Assad într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului, difuzat de televiziune.

Rebeliunea şi regimul s-au acuzat reciproc pentru carnagiul de la Hula, în timp ce un oficial ONU a declarat că există "suspiciuni puternice" asupa miliţiilor pro-regim.

"După masacrul odios de la Hula au acuzat armata, dar s-au corectat apoi pentru a acuza miliţiile pro(-regim)", a continuat Assad, fără a preciza cine sunt cei care au formulat acuzaţiile. "Criminalii plănuiesc să comită alte crime", potrivit acestuia.

Assad a adus de asemenea un omagiu armatei siriene, ale cărei trupe sunt implicate în reprimarea revoltei, potrivit militanţilor.

"Le transmit tot respectul şi stima mea soldaţilor care s-au sacrificat pentru patrie". El i-a denunţat pe cei care exploatează "erori comise de armată pentru a le amplifica şi a le prezenta ca o politică adoptată de stat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici