Preşedintele tunisian a fost îndepărtat definitiv de la putere - VIDEO

Zine El Abidine Ben Ali a fost înlăturat definitiv, sâmbătă, de la preşedinţia Tunisiei, unde Consiliul Constituţional a declarat funcţia vacantă şi l-a numit pe preşedintele Parlamentului şef de stat interimar, în conformitate cu prevederile Constituţiei.

29 afișări
Imaginea articolului Preşedintele tunisian a fost îndepărtat definitiv de la putere - VIDEO

Preşedintele tunisian a fost îndepărtat definitiv de la putere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul a proclamat "vacanţa definitivă" a funcţiei de preşedinte şi nominalizarea lui Foued Mebezza, preşedintele Parlamentului, în funcţia de preşedinte interimar al ţării, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială TAP.

Această răsturnare bruscă de situaţie se sprijină pe articolul 57 din Constituţie şi s-a produs la cererea lui Mohammed Ghannouchi, premierul în exerciţiu, care a fost numit vineri preşedinte interimar după plecarea din ţară a lui Zine El Abidine Ben Ali, constrâns să renunţe la putere sub presiunea manifestaţiilor.

Nominalizarea lui Ghannouchi în virtutea articolului 56 lăsa uşa deschisă revenirii la putere a lui Zine El Abidine Ben Ali şi a fost contestată de jurişti, o parte din opoziţie şi manifestanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici