Preşedintele ungar a discutat despre dorinţa de AUTONOMIE cu lideri ai etnicilor maghiari. Laszlo Tokes, prezent la întâlnire

Preşedintele ungar Janos Ader s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai etnicilor maghiari care doresc să obţină autonomia în ţări vecine, cu care a discutat pe această temă.

1017 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ungar a discutat despre dorinţa de AUTONOMIE cu lideri ai etnicilor maghiari. Laszlo Tokes, prezent la întâlnire

Laszlo Tokes (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Europarlamentarul Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului pentru Autonomia Ungurilor în Bazinul Carpatic (KMAT), şi alţi lideri din cadrul acestui organism l-au informat pe Ader despre eforturile întreprinse în vederea obţinerii autonomiei unor comunităţi de etnici maghiari în această regiune şi în legătură cu evenimente legate de marcarea Anului Autonomiei, relatează MTI.

Participanţii au subliniat importanţa respingerii unui sentiment de vină colectivă şi au discutat despre protecţia mediului în Bazinul Carpatic.

Jozsef Berenyi, liderul Partidului Comunităţii Ungare în Slovacia, Miklos Kovacs, preşedintele Asociaţiei Culturale Ungare Transcarpatice şi Istvan Pasztor, liderul Alianţei Ungurilor din Voivodina au participat, de asemenea, la reuniune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici