Preşedinţia ucraineană dezminte că Ianukovici şi fiii săi ar fi fugit din ţară

Preşedintele Viktor Ianukovici lucrează în biroul său din Kiev, iar fiii săi, Aleksandr şi Viktor, împreună cu familiile lor rămân în Ucraina, a declarat serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene pentru Interfax.

480 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia ucraineană dezminte că Ianukovici şi fiii săi ar fi fugit din ţară

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comentariul preşedinţiei apare după ce pe Internet au început să circule zvonuri potrivit cărora "Ianukovici a fugit din ţară", relatează postul Russia Today în pagina electronică.

Potrivit postului rusesc, în Ucraina au început să circule informaţii potrivit cărora Ianukovici a încercat să obţină azil politic în Rusia.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a denunţat aceste informaţii ca false şi făcând parte dintr-un "război al informaţiilor".

Un "război al informaţiilor" a început în Ucraina şi creează o situaţie periculoasă, a denunţat, de asemenea, adjunctul ministrului rus de Externe Grigorii Karasin, care se află în prezent într-o vizită de lucru la Kiev, porivit postului.

"Poveşti inventate despre luarea de ostatici în masă şi asasinate sunt răspândite cu ajutorul reţelelor de socializare. Toate acestea creează o atmosferă foarte periculoasă", a declarat Karasin pentru postul Rossia 24, adăugând că a discutat subiectul într-o întâlnire cu ministrul ucrainean de Externe Leonid Kojara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici