Prezentarea raportului ONU privind asasinarea lui Benazir Bhutto, amânată

Prezentarea raportului ONU referitor la asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto a fost amânată 15 zile, până la 15 aprilie, la solicitarea Islamabadului, anunţă purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite, Martin Nesirsky.

53 afișări
Imaginea articolului Prezentarea raportului ONU privind asasinarea lui Benazir Bhutto, amânată

Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a acceptat solicitarea urgentă a preşedintelui pakistanez, în care se propune amânarea prezentării raportului până la 15 aprilie", a declarat Nesirky într-o conferinţă de presă.

Raportul, elaborat de o comisie ONU care şi-a început activitatea pe 1 iulie, urma să îi fie prezentat miercuri lui Ban Ki-moon.

Un purtător de cuvânt al ONU de la Islamabad a anunţat marţi că toate reprezentanţele Naţiunilor Unite din Pakistan vor fi închise timp de trei zile începând de miercuri, din raţiuni de securitate.

Nesirky nu a dezvăluit motivul pentru care Islamabadul a cerut această amânare. "Raportul este finalizat şi este pregătit de publicare", subliniază Nesirsky.

Benzir Bhutto a fost asasinată pe 27 decembrie 2007 la un miting electoral în Rawalpindi, la periferia Islamabadului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici