Acord ONU - Pakistan pentru o anchetă privind asasinarea lui Benazir Bhutto

Pakistanul şi ONU au ajuns la un acord de principiu pentru a forma o comisie de anchetă privind asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto, au anunţat Naţiunile Unite.

27 afișări
Imaginea articolului Acord ONU - Pakistan pentru o anchetă privind asasinarea lui Benazir Bhutto

Acord ONU - Pakistan pentru o anchetă privind asasinarea lui Benazir Bhutto (Imagine: Mediafax/AFP)

Într-un comunicat, ONU arată că un acord de principiu a fost încheiat între secretarul general al organizaţiei, Ban Ki-moon, şi ministrul pakistanez de Externe, Shah Mehmood Qureshi, privind natura, forma şi modalităţile de finanţare a acestei comisii.

Acordul garantează un acces fără rezerve la orice informaţie pertinentă, precum şi elemente care să asigure "obiectivitatea, imparţialitatea şi independenţa" comisiei, se adaugă în comunicat.

El precizează că Ban i-a spus lui Qureshi, aflat joi în vizită la sediul ONU, că "discuţii complementare cu Pakistanul şi alţi membri ai Organizaţiei vor fi necesare pentru examinarea modalităţilor şi structurii" comisiei.

Noul Guvern pakistanez a cerut Naţiunilor Unite la începutul lui iunie să numească o comisie de anchetă privind asasinarea lui Benazir Bhutto. Lider al Partidului Poporului Pakistanez (PPP), Bhutto a murit la 27 decembrie la Rawalpindi, în apropiere de Islamabad, într-un atentat sinucigaş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici