Prim-ministrul Lituaniei a anunţat că va demisiona în luna iulie

Prim-ministrul lituanian Saulius Skvernelis şi-a anunţat duminică intenţia de a demisiona din funcţie în luna iulie, după ce nu a reuşit să se califice în turul doi al alegerilor prezidenţiale din ţară, relatează BBC.

141 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul Lituaniei a anunţat că va demisiona în luna iulie

Prim-ministrul Lituaniei a anunţat că va demisiona în luna iulie

Conform sondajelor organizate înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, organizate duminică, Saulius Skvernelis era considerat favorit pentru calificarea în turul doi.

Rezultatele parţiale din primul tur sugerează că economista Gitanas Nauseda a obţinut primul loc, fiind urmată de Ingrida Simonyte, fost ministru al finanţelor. Cele două se vor califica în turul doi al alegerilor, care va fi organizat la finalul lunii mai.

Câştigătorul turului doi va fi succesorul preşedintei Dalia Grybauskaite, care îşi va încheia al doilea mandat de cinci ani. Dalia Grybauskaite a fost un critic acerb al preşedintelui rus Vladimir Putin şi s-a concentrat pe combaterea corupţiei din ţară.

Saulius Skvernelis şi-a recunoscut înfrângerea şi a transmis că se aştepta să ajungă în turul al doilea: „Eşecul de a ajunge în turul doi este o evaluare a mea, ca politician”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici