Prima manifestaţie la Toronto, împotriva summiturilor G8 şi G20

Aproximativ 2.000 de manifestanţi au protestat zgomotos, vineri, la Toronto, în Canada, pentru ca G8 şi G20 să ia mai mult în considerare drepturile omului la summiturilor lor, aceştia fiind încadraţi de poliţişti, mobilizaţi în număr la fel de mare ca demonstranţii.

25 afișări
Imaginea articolului Prima manifestaţie la Toronto, împotriva summiturilor G8 şi G20

Prima manifestaţie la Toronto, împotriva summiturilor G8 şi G20 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Distrugerea imperialismului", "Jos G20", se putea citi pe pancartele aduse de aproximativ 30 de grupuri de militanţi care cereau drepturi pentru indieni, imigranţi, homosexuali, femei sau ecologişti.

"Deciziile luate aici nu sunt în interesul oamenilor şi animalelor", a apreciat Ania Iuşcenko, ce militează pentru apărarea drepturilor animalelor, cu sediul al Toronto.

Lansarea de baloane, muzica şi dansul au animat manifestaţia care s-a desfăşurat fără incidente notabile, dar într-o ambianţă tensionată.

"Este o reuniune mare", a recunoscut Heather Ladd, care apără drepturile femeilor, explicând că manifestaţii mai reduse nu ar fi generat interes.

Aproximativ 20.000 de poliţişti au fost mobilizaţi la Toronto pentru a proteja organizarea, începând de sâmbătă seara, a unui summit G20 care reuneşte liderii celor opt ţări cele mai industrializate din lume şi omologii lor din alte 12 state emergente.

Centrul oraşului este baricadat cu bariere metalice şi câteva sute de poliţişti, pe bicicletă sau călare, au însoţit manifestaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici