VIDEO | Primarul New York-ului i-a ajutat pe activişti să picteze mesajul "Black Lives Matter" în faţa Trump Tower. Reacţia preşedintelui SUA

  • Bill de Blaiso, primarul oraşului New York, i-a ajutat pe activişti să picteze mesajul "Black Lives Matter"
  • Aceştia au folosit vopsea de culoare galbenă şi au pictat direct pe şosea, în faţa clădirii Trump Tower, de pe 5th Avenue
  • Bill de Blaiso spune că administraţia vrea să îi onoreze pe oamenii de culoare care au ajutat la ridicarea New York-ului
1481 afișări

Mesajul "Black Lives Matter" a fost pictat cu litere uriaşe de culoare galbenă, pe şosea, vis-a-vis de clădirea Trump Tower de pe 5th Avenue din New York. La realizarea muralului au participat activişti, dar şi primarul oraşului, Bill de Blasio, care a vrut să transmită un mesaj clar către comunitate.

Primarul spune că administraţia condusă de el vrea să îi onoreze pe oamenii de culoare care au ajutat la ridicarea New York-ului.

Mişcarea "Black Lives Matter" a apărut după ce George Floyd, un afro-american, a murit atunci când poliţiştii au vrut să-l imobilizeze. Protestele au cuprins toată ţara, iar mesaje precum cel din New York au apărut în diverse alte oraşe, cel mai popular fiind cel pictat pe drumul care duce spre Casa Albă, în Washington D.C.

Reacţia lui Trump nu a ezitat să apară: "I-am oferit totul acestui om. Am vorbit cu el de multe ori, a fost foarte amabil. Şi acum aruncă un mare semn <Black Lives Matter> chiar în mijlocul Fifth Avenue".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici