Primele rezultate la referendumurile din Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Cum au votat alegătorii

Agenţia rusă de ştiri de stat RIA Novosti afirmă că primele rezultate parţiale din cele patru părţi ale Ucrainei unde au avut loc referendumuri arată majorităţi uriaşe în favoarea aderării la Federaţia Rusă.

9665 afișări
Imaginea articolului Primele rezultate la referendumurile din Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Cum au votat alegătorii

RIA Novosti a precizat că, după aproximativ 12% din voturi numărate, cel puţin 97% din cele exprimate au fost în favoarea aderării la Federaţia Rusă.

Procesul de referendum a fost condamnat pe scară largă de guvernele occidentale şi de Kiev ca fiind ilegitim şi o "farsă". Nu au existat misiuni de observatori internaţionali recunoscuţi.

Referendumurile - anunţate abia în urmă cu o săptămână - au implicat oficiali care au mers din casă în casă pentru a colecta voturi, uneori însoţiţi de soldaţi, precum şi o zi de vot la secţiile de votare. Oficialii ucraineni au raportat o prezenţă minimă la vot.

Situaţia la secţiile de votare din Federaţia Rusă

Pe baza rezultatelor procesării a 14,07% din voturi, 97,79% dintre alegătorii de la secţiile de votare de pe teritoriul Federaţiei Ruse au votat pentru includerea Republicii Populare Lugansk în Rusia.

În urma procesării a 16,06% din voturi, 98,05% dintre alegătorii de pe teritoriul Federaţiei Ruse au votat pentru includerea Republicii Populare Doneţk în Rusia.

După procesarea a 12% din voturi, 97,47% dintre participanţii de pe teritoriul Federaţiei Ruse au votat pentru includerea regiunii Herson în Rusia.

Pe baza rezultatelor procesării a 20% din voturi, 98% dintre participanţii de pe teritoriul Federaţiei Ruse au votat pentru intrarea regiunii Zaporojie .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici