Primul copil mort de coronavirus în New York. Guvernatorul Andrew Cuomo a făcut un apel disperat: „Veniţi şi ajutaţi-ne acum”

  • Autorităţile oraşului New York, SUA, au confirmat primul deces provocat de Covid-19 al unui copil
  • Decesul e doar unul singur din sute care au dus la creşterea bilanţului la 1,342 luni seara, scrie NBC New York.
  • Guvernatorul statului american a făcut un apel disperat, cerând ajutorul voluntarilor medicali.
2812 afișări
Imaginea articolului Primul copil mort de coronavirus în New York. Guvernatorul Andrew Cuomo a făcut un apel disperat: „Veniţi şi ajutaţi-ne acum”

Sursa foto: Profimedia

Vârsta minorului nu a fost făcută publică, însă victima avea şi alte afecţiuni medicale. Vestea a venit în timp ce comisarul în Sănătate al oraşului a avertizat că luna următoare ar putea fi chiar mai „mortală” decât cea precedentă, scrie NBC New York.

Până luni seara, în statul american New York au fost confirmate 1,218 de decese din cauza coronaviruslui, determinându-l pe guvernatorul Andrew Cuomo să ceară urgent ajutorul voluntarilor medicali. 790 de morţi din cauza Covid-19 au fost anunţate luni în New York. 

„Vă rog, veniţi şi ajutaţi-ne acum în New York”, a spus guvernatorul, adăugând că numărul de cazuri confirmate în statul său a depăşit 66,000. 

Aproximativ 80,000 de foşti angajaţi medicale s-au oferit deja să ajute. Totuşi, autorităţile au avertizat că situaţia critică din spitalele din New York s-ar putea repeta foarte curând şi în alte oraşe americane.

Cuomo a mai spus că oraşul are nevoie de 1 milion de angajaţi medicali în plus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici