Privilegiile unui dictator: Gestul care i se permite lui Kim Jong-un într-un spital - FOTO

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a fost surprins recent făcând un gest sfidător în interiorul unei unităţi spitaliceşti.

25178 afișări
Imaginea articolului Privilegiile unui dictator: Gestul care i se permite lui Kim Jong-un într-un spital - FOTO

Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat zilele trecute un spital local, ocazie cu care a solicitat personalului medical să se ocupe riguros de întreţinerea unităţii sanitare. 

Acesta a cerut ca fiecare încăpere din clădire şi fiecare salon al acesteia să fie curăţate foarte bine, dezinfectarea şi sterilizarea fiind două sarcini despre care dictatorul asiatic a cerut să fie îndeplinite cu brio. 

În timpul vizitei de la spital, Kim Jong-un a profitat de această ocazie pentru a purta o discuţie cu medicii de aici şi le-a ţinut acestora un mic discurs, notează publicaţia The Sun

Aşezat pe unul dintre paturile aflate în salon, dictatorul nu a ezitat să îşi aprindă o ţigară şi a fumat dezinvolt în interiorul încăperii. Postura politică de care beneficiază Kim Jong-un îi permite însă acestuia să facă orice gest îşi doreşte, niciunul dintre medicii prezenţi de faţă neschiţând vreun gest. 

Coreea de Nord se află în atenţia organizaţiilor mondiale datorită inteţiilor anunţate recent de a efectua un test nuclear. Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune, la 12 decembrie, încălcând sancţiunile ONU şi luând prin surprindere atât Seulul, cât şi pe aliaţii săi, care au crezut, cu o zi înainte de tir, pe baza unor imagini captate prin satelit, că lansatorul este demontat. 

China, principalul susţinător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear. Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat, marţi, testul cu rachetă efectuat în decembrie 2012 de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări. În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă. Coreea de Sud a comunicat că analizează posibilitatea de a se ralia noilor sancţiuni adoptate de Statele Unite. 

La finalul acestei săptămâni Phenianul a camuflat intrarea unui tunel subteran, în nord-estul ţării, cu scopul de a zădărnici supravegherea prin satelit din partea puterilor străine, care încearcă să ghicească calendarul viitorului test nuclear anunţat de Phenian, scrie presa sud-coreeană vineri. 

  

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici