Procesul de extrădare al lui Julian Assange în SUA a fost amânat

Procesul prin care se va decide dacă fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi extrădat în Statele Unite pentru a fi pus la dispoziţia justiţiei pemtru mai multe acuzaţii, inclusiv spionaj, va începe în februarie anul viitor, a stabilit vineri un tribunal din Londra, potrivit Reuters.

158 afișări
Imaginea articolului Procesul de extrădare al lui Julian Assange în SUA a fost amânat

Procesul de extrădare al lui Julian Assange în SUA a fost amânat

Assange, în vârstă de 47 de ani, se confruntă cu 18 capete de acuzare în SUA, care includ conspiraţii pentru spargerea sistemului informatic guvernamental şi încălcarea legislaţiei privind spionajul.

”Este important că oamenii nu pot fi păcăliţi astfel încât să creadă că WikiLeaks este altceva în afară de o publicaţie”, a declarat Assange.

”Guvernul Statelor Unite a încercat să inducă în eroare presa”, a adăugat acesta.

Acesta a apărut în faţa judecătorilor printr-o videoconferinţă din închisoarea de lângă Londra unde a fost arestat pentru 50 de săptămâni întrucât a încălcat termenii eliberării condiţionate, fiind expulzat din ambasada Ecuadorului, unde se afla refugiat încă din anul 2012.

Fondatorul WikiLeaks ar putea petrece zeci de ani în spatele gratiilor, dacă va fi condamnat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici