Procurorul cere pedeapsa capitală împotriva lui Hosni Mubarak

Procurorul a cerut joi pedeapsa capitală împotriva fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, acuzat că ar fi responsabil de uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei contra regimului său.

265 afișări
Imaginea articolului Procurorul cere pedeapsa capitală împotriva lui Hosni Mubarak

Procurorul cere pedeapsa capitală împotriva lui Hosni Mubarak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Legea prevede pedeapsa cu moartea pentru crimă cu premeditare", a declarat procurorul Mustafa Khater, la finalul citirii rechizitoriului la Tribunalul din Cairo unde este judecat fostul şef al statului.

Pedeapsa capitală a fost solicitată şi pentru fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi pentru alţi şase oficiali de rang înalt ai serviciilor de securitate.

Hosni Mubarak este judecat pentru presupusa implicare în acţiunile de reprimare de la începutul anului 2011, care s-au soldat oficial cu aproximativ 850 de morţi.

Procesul fostului preşedinte în vârstă de 83 de ani, care a demisionat la 11 februarie la presiunile unei revolte populare, a început la 3 august. Mubarak se află în arest preventiv la un spital militar de la periferia capitalei egiptene.

Următoarele audieri în cadrul procesului au fost fixate pe 9 - 10 ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici