Protest la Ambasada Ucrainei de la Moscova faţă de arestarea unor jurnalişti ruşi

Peste 200 de persoane protestau sâmbătă seara în faţa ambasadei Ucrainei de la Moscova, cerând eliberarea unor jurnalişti ruşi arestaţi de către autorităţile ucrainene, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Interne, citat de agenţia RIA Novosti.

181 afișări
Imaginea articolului Protest la Ambasada Ucrainei de la Moscova faţă de arestarea unor jurnalişti ruşi

Protest la Ambasada Ucrainei de la Moscova faţă de arestarea unor jurnalişti ruşi (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Manifestanţii scandau lozinci antifasciste şi agitau pancarte pe care scria "Eliberaţi jurnaliştii", "Nu vă vom ierta uciderea copiilor noştri". Forţele de ordine încearcă să calmeze situaţia.

Postul de televiziune rus "Zvezda" a anunţat, sâmbătă seara, că autorităţile de la Kiev au arestat doi jurnalişti ai postului, în regiunea Dnepropetrovsk.

Conducerea postului rus s-a adresat preşedintelui Ucrainei, serviciilor speciale SBU şi Ministerului ucrainean de Justiţie cu cererea de a-i elibera pe aceşti jurnalişti.

Recent, proteste violente au izbucnit la ambasada Rusiei de la Kiev, unde aproximativ 300 de persoane au reuşit să dea jos steagul rus de pe clădire, să răstoarne maşini şi să spargă mai multe geamuri ale reprezentanţei.

Protestatarii cer întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia. La faţa locului au sosit deja ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov şi ministrul de Externe Deşciţa, a anunţat Guvernul Ucrainei într-un comunicat.

Potrivit agenţiei Itar-Tass, situaţia la ambasada din Kiev începe să se calmeze.

Ministerul rus de Externe s-a declarat, într-un comunicat, "indignat" de acţiunile protestatarilor şi a cerut Kievului să ia măsuri, pentru a garanta securitatea diplomaţilor ruşi pe teritoriul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici