Proteste în Liban: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi focuri de avertisment împotriva manifestanţilor. Mai multe persoane, la spital

Forţele libaneze de securitate au fost nevoite să utilizeze gaze lacrimogene în noaptea de marţi spre miercuri pentru a dispersa manifestanţii care protestau în apropierea Băncii Centrale a Libanului, informează Reuters.

637 afișări
Imaginea articolului Proteste în Liban: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi focuri de avertisment împotriva manifestanţilor. Mai multe persoane, la spital

Sursa FOTO: Profimedia Images

Prostestatarii au răspuns aruncând cu pietre şi articole pirotehnice către forţele de ordine. De asemenea, potrivit martorilor, poliţiştii au tras focuri de avertisment în timpul protestului de la Beirut.

Protestul de marţi face parte dintr-o serie mai amplă de mitinguri împotriva actualei clase politice din Liban, în condiţiile în care ţara se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la încheierea războiului civil din perioada 1975-1990.

Cetăţenii sunt nemulţumiţi de faptul că, după ce premierul Saad al-Hariri şi-a anunţat demisia în octombrie, clasa politică nu a reuşit să ajungă la un acord privind formarea unui nou guvern şi nici să prezinte un plan privind redresarea economiei ţării. În aceste condiţii, moneda naţională s-a devalorizat puternic, ceea ce a dus la o creştere accentuată a preţurilor. Drept urmare, autorităţile au decis să impună o serie de restricţii, cum ar fi limitarea retragerilor de valută din conturile bancare sau limitarea transferurilor de bani.

Autorităţile libaneze au informat că mai multe persoane au ajuns la spital în urma protestelor din noaptea de marţi spre miercuri, însă nu a prezentat un număr exact al acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici