PROTESTE violente în Bosnia-Herţegovina: Protestatari violenţi au incendiat sediul Preşedinţiei

Manifestanţi furioşi din cauza situaţiei economice din Bosnia-Herţegovina au incendiat, vineri seară, sediul Preşedinţiei acestei foste republici iugoslave, informează agenţia Fena. Alte incidente violente au avut loc, vineri, la sediul Guvernului cantonal de la Sarajevo, care a fost devastat şi incendiat, precum şi în oraşul Tuzla.

959 afișări
Imaginea articolului PROTESTE violente în Bosnia-Herţegovina: Protestatari violenţi au incendiat sediul Preşedinţiei

PROTESTE violente în Bosnia-Herţegovina: Manifestanţi bosniaci devastează şi incendiază sediul Guvernului cantonal de la Sarajevo (Imagine: mediafax Foto/AFP)

UPDATE 20:00 - Protestatari violenţi au incendiat sediul Preşedinţiei Bosniei-Herţegovina

Manifestanţi furioşi din cauza situaţiei economice din Bosnia-Herţegovina au incendiat, vineri seară, sediul Preşedinţiei acestei foste republici iugoslave, informează agenţia Fena, citată de AFP.

Imobilul incendiat este situat în apropierea sediului guvernoratului regional, atacat de manifestanţi în urmă cu câteva ore.

Proteste similare au loc şi în oraşul Tuzla, în nord-estul ţării.

Este vorba de cele mai ample manifestaţii organizate în Bosnia-Herţegovina după proclamarea independenţei acestei foste republici iugoslave după războiul intercomunitar din 1992-1995.

Afectată de corupţie endemică, această ţară balcanică de 3,8 milioane de locuitori este una dintre cele mai sărace din Europa.

Protestatari furioşi au incendiat sediul unui guvernorat din Bosnia-Herţegovina

"Protestatari au spart ferestre, au dat foc gheretelor paznicilor şi unor birourilor" ale Guvernului cantonal, a adăugat aceeaşi sursă. Manifestanţi au devastat şi incendiat sediul Guvernului cantonal de la Tuzla, în nord-estul Bosniei.

Manifestanţi furioşi au pătruns ilegal, vineri, şi în sediul Guvernoratului din Tuzla (nord-est) şi au incendiat instituţia.

Aproximativ 100 de tineri cu cagule pe feţe, mulţi fiind fani ai unor echipe de fotbal, au pătruns în clădire şi au început să distrugă mobilierul.

Sute de agenţi ai forţelor de ordine s-au repliat la aproximativ 100 de metri de instituţie şi pregătesc o intervenţie în forţă.

Alţi peste 5.000 de manifestanţi prezenţi în Piaţa aplaudau. Unul dintre liderii manifestanţilor, Aldin Siranovici, a declarat că principala revendicare este demisia Guvernului de la Sarajevo. "Ne fură de 25 de ani şi ne ruinează viitorul. Vrem să plece", a spus el.

Este vorba de cea mai amplă manifestaţie organizată în Bosnia-Herţegovina după proclamarea independenţei acestei foste republici iugoslave după războiul intercomunitar din 1992-1995. 

Afectată de corupţie endemică, această ţară balcanică de 3,8 milioane de locuitori este una dintre cele mai sărace din Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici