Proteste violente la Ankara faţă de arestarea unor militari

Poliţia turcă a folosit joi gaze lacrimogene pentru a dispersa o manifestaţie la care participau sute de persoane în faţa Parlamentului de la Ankara, pentru a cere eliberarea unor militari condamnaţi pentru conspiraţie împotriva puterii.

217 afișări
Imaginea articolului Proteste violente la Ankara faţă de arestarea unor militari

Proteste violente la Ankara faţă de arestarea unor militari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru dispersarea manifestanţilor, care s-au reunit în centrul capitalei la apelul mai multor asociaţii locale, a anunţat agenţia de presă Dogan.

"Libertate pentru patrioţi" şi Nu complotului", au scandat prostetatarii.

Manifestanţii au denunţat condamnarea unor militari în retragere sau activi, printre care şi fostul şef de Stat Major al armatei, care au fost condamnaţi la închisoare în 2012 şi 2013 în două dosare pentru conspiraţie împotriva Guvernului islamo-conservator aflat la putere din 2002.

Afectat de un scandal de corupţie fără precedent, care a izbucnit în decembrie anul trecut, premierul Recep Tayyip Erdogan a anunţat recent că susţine un nou proces pentru militarii condamnaţi.

Statul Major al armatei turce a solicitat, la rândul său, reanalizarea celor două procese, susţinând că dovezile au fost falsificate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici