Proteste violente la Cairo: Cel puţin un mort şi peste 670 de răniţi - FOTO

Un protestatar a murit, iar alte 676 de persoane au fost rănite în confruntări violente izbucnite sâmbătă seara, între manifestanţi şi poliţie, în Piaţa Tahrir din Cairo, anunţă Ministerul egiptean al Sănătăţii.

533 afișări
Imaginea articolului Proteste violente la Cairo: Cel puţin un mort şi peste 670 de răniţi - FOTO

Proteste violente la Cairo: Cel puţin un mort şi peste 670 de răniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un protestatar a fost împuşcat în piept şi a murit, a declarat un medic prezent în Piaţa Tahrir, zona unde au avut loc revoltele de la începutul anului încheiate după înlăturarea de la putere a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak.

Confruntările de sâmbătă s-au soldat şi cu 676 de răniţi, a declarat Mohamed Sherbini, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit Ministerului de Interne, printre răniţi se numără 40 de agenţi de poliţie.

Mii de manifestanţi au protestat sâmbătă în Piaţa Tahrir cerând demisia Consiliului militar aflat la putere în Egipt şi organizarea de alegeri democratice. Alegerile din Egipt sunt programate pe 28 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici