Protestele din Egipt: Manifestanţii se îndreaptă spre palatul prezidenţial - VIDEO

Mii de manifestanţi se îndreptau vineri după-amiază spre palatul prezidenţial din Cairo şi spre sediul televiziunii de stat, în condiţiile în care peste un milion de persoane manifestează în Egipt pentru a cere plecarea preşedintelui.

58 afișări
Imaginea articolului Protestele din Egipt: Manifestanţii se îndreaptă spre palatul prezidenţial - VIDEO

Protestele din Egipt: Manifestanţii se îndreaptă spre palatul prezidenţial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei surse apropiate Guvernului, preşedintele Hosni Mubarak, care i-a delegat joi prerogativele sale vicepreşedintelui Omar Suleiman, sub presiunea protestatarilor, a părăsit Cairo împreună cu familia sa.

Cel puţin 3.000 de persoane se îndreptau spre principala reşedinţă a preşedintelui Hosni Mubarak, din cartierul Heliopolis, iar numărul lor continua să crească.

Aproape 2.000 de manifestanţi se aflau de asemenea în afara clădirii televiziunii de stat, pe malul Nilului, în apropiere de piaţa Tahrir, unde sute de mii de persoane erau reunite în cea de-a 18-a zi a unei revolte populare fără precedent împotriva lui Mubarak, aflat la putere de aproape 30 de ani.

Un oficial egiptean din domeniul securităţii a apreciat la un milion numărul manifestanţilor mobilizaţi în capitala egipteană, în timp ce un fotoreporter al AFP a estimat la circa 400.000-500.000 numărul manifestanţilor din Alexandria.

Potrivit fotoreporterilor AFP, aproape 200.000 de persoane erau adunate în piaţa Tahrir, epicentrul mişcării de contestare din Cairo.

"Mubarak a părăsit Cairo cu toată familia sa", a declarat o sursă apropiată Guvernului, sub acoperirea anonimatului, refuzând să precizeze dacă aceştia au părăsit Egiptul sau au mers în staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, din Sinai, unde preşedintele deţine o locuinţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici