Punct de cotitură major în lupta cu COVID. Singapore renunţă la mare parte a restricţiilor

Singapore renunţă la mare parte a restricţiilor anti-COVID. Măştile nu mai trebuie purtate, începând din aprilie, în aer liber, iar grupurile mai mari se pot întâlni.

542 afișări
Imaginea articolului Punct de cotitură major în lupta cu COVID. Singapore renunţă la mare parte a restricţiilor

Punct de cotitură major în lupta cu COVID. Singapore renunţă la mare parte a restricţiilor

Singapore a anunţat joi că turiştii vaccinaţi nu vor mai sta în carantină începând de luna viitoare, alăturându-se astfel unui şir de ţări din Asia care se îndreaptă mai ferm către o abordare de „a trăi cu virusul".

Prim-ministrul Lee Hsien Loong a declarat că centrul financiar va renunţa, de asemenea, la purtarea măştilor în aer liber şi va permite grupurilor mai mari să se adune, notează Reuters.

„Lupta noastră împotriva COVID-19 a ajuns la un punct de cotitură major", a declarat Lee într-un discurs televizat care a fost transmis şi pe Facebook: „Vom face un pas decisiv spre a trăi cu COVID-19".

Singapore a fost una dintre primele ţări care a trecut de la o strategie de izolare la o nouă strategie COVID normală pentru cei 5,5 milioane de locuitori ai săi, dar a trebuit să încetinească unele dintre planurile de relaxare din cauza unor focare ulterioare.

Acum, pe măsură ce valurile de infecţie cauzate de varianta Omicron încep să se diminueze în majoritatea ţărilor din regiune şi ratele de vaccinare se îmbunătăţesc, Singapore şi alte naţiuni elimină o serie de măsuri de distanţare socială menite să oprească răspândirea virusului.

Singapore a început să ridice restricţiile de carantină pentru călătorii vaccinaţi din anumite ţări în septembrie, 32 de ţări fiind incluse pe listă.

Japonia a ridicat în această săptămână restricţiile impuse la Tokyo şi în alte 17 prefecturi care limitau orele de funcţionare a restaurantelor şi a altor afaceri.

Coreea de Sud, unde infecţiile cu COVID au depăşit săptămâna aceasta 10 milioane, dar par să se stabilizeze, a prelungit până la ora 23.00 închiderea localurilor, a încetat să mai aplice certificatele de vaccinare şi a renunţat la carantina pentru călătorii vaccinaţi care sosesc din străinătate.

Indonezia a renunţat săptămâna aceasta la cerinţele de carantină pentru toate sosirile din străinătate, iar Thailanda, Filipine, Vietnam, Cambodgia şi Malaezia au luat măsuri similare, încercând să reconstruiască turismul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici