Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia va lua măsuri după decizia Statelor Unite de a se retrage din Tratatul INF

Posibilul răspuns al Rusiei la retragerea Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) va fi prin adoptarea unor măsuri care să asigure restituirea balanţei militare, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.

702 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia va lua măsuri după decizia Statelor Unite de a se retrage din Tratatul INF

Peskov: Rusia va lua măsuri după decizia Statelor Unite de a se retrage din Tratatul INF

"Încălcarea prevederilor Tratatului INF obligă Rusia să adopte măsuri pentru a îşi asigura propria securitate", a declarat Peskov, avertizând că Washingtonul ar putea începe să îşi dezvolte sistemele care înainte erau interzise prin tratat.

"Dacă acest sistem va fi dezvoltat, vor fi necesari paşi din partea celorlalte ţări, inclusiv a Rusiei, pentru restituirea balanţei în această sferă", a adăugat Peskov.

Cu toate acestea, procedurile de retragere din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare durează aproximativ şase luni, iar Statele Unite nu le-au iniţiat încă, a mai informat Peskov.

Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, care a fost semnat între preşedintele american Ronald Reagan şi omologul său rus Mihail Gorbaciov, interzice statelor semnatare să deţină, să producă şi să testeze rachete cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici