Putin către Narendra Modi: Rusia va "face totul" pentru a opri conflictul din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus premierului indian Narendra Modi că Rusia va "face totul" pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, potrivit unui comunicat al Kremlinului citat de CNN.

2268 afișări
Imaginea articolului Putin către Narendra Modi: Rusia va "face totul" pentru a opri conflictul din Ucraina

Cei doi lideri s-au întâlnit la finalul unui summit al Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai la Samarkand, în Uzbekistan.

Putin a acuzat Ucraina pentru continuarea conflictului. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Comunicatul Kremlinului îl citează pe Putin spunându-i vineri lui Modi: "Cunosc poziţia dumneavoastră în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, preocupările pe care le exprimaţi în mod continuu. Vom face totul pentru ca toate acestea să se încheie cât mai curând posibil. Din nefericire, conducerea Ucrainei şi-a anunţat refuzul de la procesul de negociere şi că doreşte să-şi atingă obiectivele prin mijloace militare".

La începutul războiului, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut în mod repetat lui Putin să poarte negocieri cu el. Săptămâna trecută, Zelenski a declarat că negocierile cu Federaţia Rusă sunt în prezent "imposibile".

Joi, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele chinez Xi Jinping, Putin a recunoscut, de asemenea, "întrebările şi preocupările" Chinei cu privire la conflictul din Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici