Putin consideră "interesantă" ideea lui Hollande ca forţele lui al-Assad şi Armata Siriană Liberă să formeze o alianţă

Vladimir Putin a catalogat miercuri "interesantă" sugestia preşedintelui francez Francois Hollande ca forţele guvernamentale ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad să formeze o alianţă cu Armata Siriană Liberă (ASL) a opoziţiei, relatează AP în pagina electronică.

58053 afișări
Imaginea articolului Putin consideră "interesantă" ideea lui Hollande ca forţele lui al-Assad şi Armata Siriană Liberă să formeze o alianţă

Putin consideră "interesantă" ideea lui Hollande ca forţele lui al-Assad şi ASL să formeze o alianţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin a efectuat vineri o vizită la Paris, unde a discutat de asemenea cu liderii german Angela Merkel şi ucrainean Petro Poroşenko despre crizele din Ucraina şi Siria.

Putin a declarat miercuri, într-o intervenţie televizată, că el consideră ideea lui Hollande "interesantă", dar a insistat că Moscova dispune, în continuare, de prea puţine informaţii despre Armata Siriană Liberă.

"Tot nu ştim unde este şi cine o conduce", a spus el.

Însă liderul de la Kremlin a adăugat că, "odată ce (ASL) se presupune că este unitatea de luptă a aşa-numitei opoziţii sănătoase, ar crea condiţii bune pentru o soluţionare politică în Siria dacă s-ar putea alătura forţelor (guvernamentale) împotriva inamicului comun, teroriştilor, Statului Islamic (SI), (Frontului) al-Nusra şi altora", a declarat el.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat anterior că Rusia foloseşte nave de război, în Marea Caspică, pentru a bombarda Statul Islamic în Siria.

Rusia a lansat săptămâna trecută atacuri aeriene în Siria, anunţând că ele fac parte dintr-o operaţiune "preventivă" împotriva terorismului în Orientul Mijlociu.

Şoigu i-a transmis preşedintelui Vladimir Putin, într-o intervenţie televizată, că Rusia a lansat miercuri dimineaţa 26 de atacuri cu rachete de la bordul a patru nave de război din cadrul flotilei ruse de la Marea Caspică.

Şoigu a insistat asupra faptului că operaţiunea a distrus toate ţintele şi că niciunul dintre atacuri nu a vizat zone civile.

Un oficial sirian a anunţat anterior că o ofensivă terestră a fost lansată în centrul ţării, în contextul bombardamentelor intensive ale Rusiei.

Oficialul, care a făcut acest anunţ sub protecţia anonimatului, potrivit politicii Guvernului, a precizat că operaţiunile se concentrează asupra provinciilor Hama şi Idleb.

Activişti şi rebeli au denunţat faptul că trupe siriene, susţinute de atacuri aeriene ruseşti, au vizat insurgenţi în centrul Siriei, miercuri, în cadrul primei bătălii terestre majore de când Moscova şi-a lansat raidurile aeriene împotriva militanţilor, miercurea trecută.

Atacurile aeriene ruseşti par că au impulsionat trupele siriene să lanseze o ofensivă terestră, după ce au suferit înfrângeri importante în nord-vestul Siriei în ultimele luni.

Gruparea Statul Islamic (SI) nu este prezentă în zonele în care sunt în curs aceste confruntări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici