Putin critică Guvernul pentru întârzierile înregistrate în aplicarea reformelor

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a criticat marţi Guvernul pentru întârzierile înregistrate în punerea în aplicare a promisiunilor electorale, la un an de la revenirea sa la Kremlin, şi a avertizat miniştrii că este în joc responsabilitatea lor personală.

152 afișări
Imaginea articolului Putin critică Guvernul pentru întârzierile înregistrate în aplicarea reformelor

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aştept de la voi o concentrare şi o responsabilitate maxime, trebuie să acţionaţi mai repede şi în mod mai eficient", a declarat şeful statului în cadrul unei reuniuni a Guvernului, organizată la un an de la preluarea funcţiei.

"Este inacceptabil ca decizii foarte importante să fie întârziate de refuzul unora de a-şi pune în joc responsabilitatea personală, când programele suferă din cauza proastei comunicări între miniştri şi administraţii sau a absenţei unor recomandări clare din partea puterii federale către regiuni", a adăugat el.

Şeful statului, reales anul trecut pentru un al treilea mandat după ce i-a cedat postul timp de patru ani lui Dmitri Medvedev, a criticat în special tergiversarea redactării reformelor destinate stimulării activităţii economice şi ameliorării climatului de afaceri.

"Nu sunt încă adoptate. De ce? Din toamnă s-a dezbătut, s-a ajuns la un punct comun apoi au fost băgate sub covor", a deplâns preşedintele.

Guvernul se află sub o presiune din ce în ce mai mare, în timp ce creşterea economică a încetinit în ultimele luni, aflându-se într-un punct mort în primele două luni ale anului.

Vicepremierul Vladislav Surkov a estimat la rândul său că din cele 200 de promisiuni ale lui Vladimir Putin, 111 au fost traduse în texte de lege.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici