Putin, despre interdicţia impusă americanilor de a adopta copii ruşi: "Este un răspuns cauzat de emoţia Dumei, dar cred că este potrivit"

Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat joi drept "potrivită" hotărârea adoptată cu o zi înainte de către Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) privind interzicerea adopţiilor de copii ruşi de către americani.

196 afișări
Imaginea articolului Putin, despre interdicţia impusă americanilor de a adopta copii ruşi: "Este un răspuns cauzat de emoţia Dumei, dar cred că este potrivit"

Putin, despre interdicţia impusă americanilor de a adopta copii ruşi: "Este un răspuns cauzat de emoţia Dumei, dar cred că este potrivit" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un răspuns cauzat de emoţia Dumei, dar cred că este potrivit", a declarat preşedintele rus în cadrul primei sale mari conferinţe de presă despre perioada de când a revenit la Kremlin, pentru un al treilea mandat.

Duma de Stat a adoptat miercuri, în a doua lectură, un proiect de lege privind interzicerea adopţiei copiilor ruşi de către cetăţeni americani ca răspuns la "legea Magniţki", adoptată de către Congresul american.

Această lege, adoptată de către Congresul american, interzice intrarea pe teritoriul SUA şi blocarea activelor unor oficiali ruşi implicaţi în cazul decesului în timpul detenţiei a juristului rus Serghei Magniţki, cu scopul de a preveni viitoare încălcări ale drepturilor omului.

Vladimir Putin a condamnat din nou "legea Magniţki", pe care o consideră "un act inamical" din partea Statelor Unite, şi a criticat "numeroasele probleme" privind drepturile omului din Statele Unite.

Referindu-se la închisoarea de la Guantanamo, în Cuba, unde sunt deţinuţi suspecţi de terorism, Putin a declarat că americanii "păzesc oameni în închisoare de câţiva ani fără a le prezenta un act de acuzare. Este de neconceput. Îi încătuşează ca în Evul Mediu... Şi au legalizat utilizarea torturii... Imaginaţi-vă dacă am fi făcut aşa ceva la noi... Cât timp a trecut de când s-a promis închiderea (centrului militar de detenţie de la) Guantanamo? Iar ei spun că noi avem probleme!", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici