Putin pune sub semnul întrebării arestarea lui Julian Assange

Premierul rus Vladimir Putin a criticat joi gestul arestării fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, în Marea Britanie, întrebând retoric "Este aceasta democraţie?", în cursul unei conferinţe de presă.

17 afișări
Imaginea articolului Putin pune sub semnul întrebării arestarea lui Julian Assange

Putin pune sub semnul întrebării arestarea lui Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă vorbim de democraţie, ea trebuie să fie totală. De ce a fost plasat Assange în închisoare? Este aceasta democraţie ?", a declarat premierul rus.

Putin i-a vizat apoi pe "colegii americani", afirmând că "trebuie început prin a-ţi face curat în propria ogradă".

El răspundea la o întrebare pusă de omologul său francez, Francois Fillon, privind îndoielile care planează asupra democraţiei ruse şi descrierea unei Rusii corupte, în documentele diplomatice americane dezvăluite de site-ul WikiLeaks.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici