Raid aerian sirian asupra unui sat libanez sunnit ce susţine rebelii, soldat cu răniţi

O localitate libaneză, la frontiera cu Siria, care îi susţine pe rebelii ce luptă împotriva regimului de la Damasc, a fost vizată miercuri de un raid aerian care a atins, pentru prima dată, centrul acesteia, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate.

200 afișări
Imaginea articolului Raid aerian sirian asupra unui sat libanez sunnit ce susţine rebelii, soldat cu răniţi

Raid aerian sirian asupra unui sat libanez sunnit ce susţine rebelii, soldat cu răniţi (Imagine: AFP/Arhiva Mediafax Foto)

"Un elicopter sirian a lansat trei bombe asupra (satului) Aarsal, dintre care una a căzut într-o piaţă din localitate şi a rănit persoane", a declarat oficialul, sub protecţia anonimatului, fără să ofere alte detalii.

Aarsal este o localitate sunnită care susţine rebeliunea şi serveşte ca punct de trecere între cele două ţări pentru refugiaţi, arme şi rebeli, potrivit unor surse în domeniul securităţii. Ea a fost, deja, vizată de raiduri, dar este pentru prima dată când este atinsă în centru.

Recent, satul a primit zeci de răniţi, şi anume insurgenţi, după căderea Al-Qusayr, un fief rebel situat în partea central-vestică a Siriei, cucerit de armată cu ajutorul hotărâtor al mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Această implicare a puternicei mişcări armate în Siria a crescut tensiunea în Liban, unde se multiplică incidente, în special în zone de frontieră.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici