Raport al ONU: Statele lumii trebuie să tripleze ţintele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Statele lumii trebuie să tripleze ţintele actuale privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a reuşi ca la nivel global temperaturile să crească cu cel mult două grade, potrivit unui raport anual al Organizaţiei Naţiunilor Unite, publicat marţi la Geneva.

294 afișări
Imaginea articolului Raport al ONU: Statele lumii trebuie să tripleze ţintele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

ONU: Statele lumii trebuie să tripleze ţintele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

„Aşa cum stau lucrurile în prezent, ne putem aştepta ca temperaturile să crească cu 3,4 până la 3,9 grade, ceea ce va avea un impact devastator asupra climei”, se arată în raportul Programului ONU pentru Mediu (UNEP).

Potrivit Acordului Climatic de la Paris din 2015, statele semnatare nu doar că au stabilit ţinta de a limita la 2 grade creşterea temperaturilor globale, ci au stabilit ca pe viitor ţinta să fie de 1,5 grade Celsius.

Potrivit raportului UNEP, dacă statele semnatare îşi vor propune limitarea încălzirii globale la cel mult 1,5 grade, atunci actualele eforturi în acest sens ar trebui crescute de cinci ori.

De asemenea, raportul avertizează că statele dezvoltate nu trebuie să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră prin mutarea industriilor poluante în alte state.

UNEP recomandă utilizarea resurselor regenerabile pentru producerea de energie electrică, încălzire şi transport, dar face apel şi la reducerea utilizării energiei pentru producerea unor materiale precum fierul, oţelul sau cimentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici