Răspunsul lui Serghei Lavrov la acuzaţiile SUA privind ”agitatorii” din Ucraina: Rusia nu are agenţi sau militari în estul Ucrainei

Rusia, acuzată de Statele Unite că a trimis "agitatori" pentru a provoca "haos" în regiunile rusofone din estul Ucrainei, nu are "nici agenţi şi nici militari" în această parte a fostei republici sovietice, a declarat vineri şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

344 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Serghei Lavrov la acuzaţiile SUA privind ”agitatorii” din Ucraina: Rusia nu are agenţi sau militari în estul Ucrainei

Răspunsul lui Serghei Lavrov la acuzaţiile SUA privind ”agitatorii” din Ucraina: Rusia nu are agenţi sau militari în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem acuzaţi că avem agenţi acolo. Nu există. Şi niciunul dintre militarii ruşi nu se mai află acolo. Nu există nici militari şi nici agenţi" ruşi în estul Ucrainei, a declarat Lavrov, citat de agenţiile de presă de la Moscova.

Tensiunile dintre separatiştii proruşi şi susţinătorii autorităţilor proeuropene de la Kiev continuau vineri în regiunile rusofone din estul Ucrainei, în pofida unei amnistii promise de puterea prooccidentală ucraineană.

Secretarul de Stat american John Kerry a acuzat, marţi, Rusia că a trimis "agitatori" în estul Ucrainei pentru a provoca "haos" şi a găsi astfel "pretextul" pentru o intervenţie militară, cum s-a întâmplat în Crimeea.

El a denunţat "tentativa ilegală şi ilegitimă din partea Rusiei în vederea destabilizării unui stat suveran pentru a provoca o criză" în regiune.

Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în luna martie, dar intervenţia forţelor ruse a fost mai mult sau mai puţin camuflată. Occidentalii au denunţat vehement anexarea Crimeei de către Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici