Răsturnare de situaţie. Dreapta ar fi câştigat alegerile în Suedia. Partidul Democraţilor Suedezi, de extremă-dreapta şi anti-imigraţie, va avea pentru prima dată o influenţă directă asupra politicii

Partidele de opoziţie de dreapta din Suedia sunt pe cale să câştige duminică o majoritate strânsă de 175 de locuri în parlamentul cu 349 de locuri, învingând centrul-stânga aflat la putere, a anunţat autoritatea electorală a ţării, în condiţiile în care 78% din circumscripţii au raportat rezultatele.

4129 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie. Dreapta ar fi câştigat alegerile în Suedia. Partidul Democraţilor Suedezi, de extremă-dreapta şi anti-imigraţie, va avea pentru prima dată o influenţă directă asupra politicii

Răsturnare de situaţie. Dreapta ar fi câştigat alegerile în Suedia. Partidul Democraţilor Suedezi, de extremă-dreapta şi anti-imigraţie, va avea pentru prima dată o influenţă directă asupra politicii

Dacă se confirmă, liderul Partidului Moderat, Ulf Kristersson, ar urma să devină prim-ministru, în timp ce Partidul Democraţilor Suedezi, de extremă-dreapta şi anti-imigraţie, ar fi cel mai mare grup de dreapta şi ar obţine pentru prima dată o influenţă directă asupra politicii.

Blocul de dreapta este format din moderaţi, liberali, creştin-democraţi şi democraţii suedezi.

Cursa rămâne strânsă, un număr semnificativ de voturi nefiind încă numărate. Rezultatul alegerilor parlamentare din Suedia este puţin probabil să fie cunoscut până miercuri, a declarat luni dimineaţă liderul Partidului Moderat, Ulf Kristersson.

"Nu ştim încă cum se vor încheia aceste alegeri", a declarat Kristersson într-un discurs adresat membrilor de partid.

Blocul de dreapta, din care fac parte Moderaţii, ar urma să câştige 175 din cele 349 de locuri din parlament, cu unul mai mult faţă de cele 174 de locuri ale partidului de centru-stânga, a anunţat autoritatea electorală suedeză, în condiţiile în care 93% din circumscripţiile electorale au raportat rezultatele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici