RĂZBOIUL DIN SIRIA: Ambasada Rusiei de la Damasc, BOMBARDATĂ de insurgenţi sirieni. Aripa siriană al-Qaida cere jihadiştilor din Caucaz să atace civilii şi soldaţii ruşi

Insurgenţi sirieni au lansat marţi două obuze asupra Ambasadei Rusiei din capitala siriană, în timp ce numeroşi susţinători ai Guvernului s-au adunat în jurul complexului pentru a mulţumi Moscovei pentru intervenţia în Siria, relatează AP în pagina electronică.

19120 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL DIN SIRIA: Ambasada Rusiei de la Damasc, BOMBARDATĂ de insurgenţi sirieni. Aripa siriană al-Qaida cere jihadiştilor din Caucaz să atace civilii şi soldaţii ruşi

Insurgenţi sirieni bombardează Ambasada Rusiei la Damasc

Un reporter de la The Associated Press se afla în afara ambasadei marţi dimineaţa, când primul obuz a lovit complexul, în centrul Damascului, iar dinăuntru începea să iasă fum.

În timp ce oamenii fugeau, alt obuz a lovit în zonă.

Era neclar, imediat, dacă existau victime.

Luptători din cadrul opoziţiei, de la periferia capitalei, au mai luat ambasada ca ţintă, în trecut. Era neclar dacă atacul de marţi a vizat mitingul.

Rusia a lansat o campanie de atacuri aeriene asupra insurgenţilor din Siria pe 30 septembrie.

Aripa siriană a al-Qaida le cere jihadiştilor din Caucaz să atace civilii şi soldaţii ruşi

Liderul aripii siriene a reţelei al-Qaida, Frontul al-Nusra, le-a cerut jihadiştilor din Caucaz să atace civilii şi soldaţii ruşi, pentru a se răzbuna pentru raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria, relatează AFP în pagina electronică.

"Fac apel la mujahedinii din Caucaz să susţină cât pot poporul Siriei", a afirmat liderul Frontului al-Nusra, Abu Mohamed al-Jolani, într-o înregistrare audio dată publicităţii luni seară.

"Dacă armata rusă ucide oameni în Siria, atunci omorâţi oamenii săi. Dacă ei ne ucid soldaţii, omorâţi soldaţii lor. Ochi pentru ochi", a continuat al-Jolani.

Rusia a lansat o campanie de raiduri aeriene în Siria pe 30 septembrie şi, deşi susţine că atacă în principal gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), vizează de fapt în special grupurile rebele ostile puterii, între care Frontul al-Nusra.

Occidentalii, ostili preşedintelui sirian Bashar al-Assad, acuză Moscova că vrea să-şi consolideze aliatul sirian, în loc să combată SI, o grupare ultraradicală care a ocupat o jumătate din teritoriul Siriei şi vaste regiuni din Irakul vecin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici