Reacţia lui Joe Biden după renunţarea Turciei la Convenţia pentru combaterea violenţei împotriva femeilor. ”Un pas înapoi extrem de descurajant”

  • Joe Biden, s-a declarat „profund dezamăgit” de retragerea Turciei din Convenţia Consiliului Europei privind protecţia femeilor.
  • Biden: "Acesta este un pas înapoi extrem de descurajant pentru mişcarea internaţională împotriva violenţei împotriva femeilor."
  • Convenţia de la Istanbul, semnată în 2011, obligă guvernele să adopte legislaţie care să pedepsească violenţa domestică şi abuzuri similare.
383 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Joe Biden după renunţarea Turciei la Convenţia pentru combaterea violenţei împotriva femeilor. ”Un pas înapoi extrem de descurajant”

Joe Biden, ”profund dezamăgit” de renunţarea Turciei la Convenţia pentru combaterea violenţei împotriva femeilor. ”Un pas înapoi extrem de descurajant”

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a declarat „profund dezamăgit” duminică de retragerea anunţată de Turcia din Convenţia Consiliului Europei privind protecţia femeilor, notează Le Figaro.
 
"Acesta este un pas înapoi extrem de descurajant pentru mişcarea internaţională împotriva violenţei împotriva femeilor," a afirmat Joe Biden.  
 
Semnată în 2011, Convenţia de la Istanbul obligă guvernele să adopte legislaţie care să pedepsească violenţa domestică şi abuzuri similare, inclusiv violul conjugal şi mutilarea genitală feminină.
 
Turcia s-a retras vineri din această convenţie, provocând sâmbătă demonstraţii ale câtorva mii de persoane din ţară pentru a cere preşedintelui Recep Tayyip Erdogan să schimbe decizia. 
 
”Retragerea bruscă şi nejustificată din această convenţie este profund dezamăgitoare. Ţările ar trebui să lucreze pentru a-şi consolida şi reînnoi angajamentele de a pune capăt violenţei împotriva femeilor, nu pentru a respinge tratatele internaţionale menite să protejeze femeile şi să tragă la răspundere făptaşii," a spus Biden.
 
Statele Unite şi Turcia, ambele membre ale NATO, au avut relaţii extrem de tensionate din 2016, iar preşedintele Erdogan nu s-a întâlnit încă cu Joe Biden de la sosirea acestuia la Casa Albă în ianuarie.
 
Săptămâna trecută, Washingtonul a denunţat deja încercările autorităţilor turce de a interzice principalul partid pro-kurd, al doilea cel mai mare partid de opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici