Rebelii libieni salută moartea lui Osama ben Laden şi cer SUA să îl ucidă şi pe Muammar Kadhafi

Rebelii din Libia au salutat luni moartea liderului reţelei al-Qaida, Osama ben Laden, apreciind că ar fi un "mare cadou" dacă Statele Unite l-ar ucide şi pe liderul libian Muammar Kadhafi.

436 afișări
Imaginea articolului Rebelii libieni salută moartea lui Osama ben Laden şi cer SUA să îl ucidă şi pe Muammar Kadhafi

Rebelii libieni salută moartea lui Osama ben Laden şi cer SUA să îl ucidă şi pe Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O mare parte a terorismului internaţional a luat sfârşit" odată cu moartea lui ben Laden, ucis luni în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale americane în Pakistan, a declarat Ahmed Omar Bani, purtător de cuvânt militar al Consiliului Naţional de Tranziţie, instituţia politică a rebelilor din oraşul Benghazi (est).

"Ar fi un mare cadou dacă Statele Unite l-ar ucide pe Kadhafi", a adăugat el.

Osama ben Laden a fost ucis în noaptea de duminică spre luni, într-un raid al forţelor speciale americane asupra unei locuinţe relativ luxoase, la circa 80 de kilometri nord-vest de Islamabad, la marginea unui oraş turistic, Abbottabad, unde se află şi o Academie militară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici