Recep Tayyip Erdogan a aprobat un pachet cu noi prevederi privind consolidarea securităţii

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a aprobat vineri un pachet cu noi prevederi privind consolidarea măsurilor de securitate, care sporeşte atribuţiile forţelor de ordine, relatează cotidianul Sabah în pagina electronică.

96 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan a aprobat un pachet cu noi prevederi privind consolidarea securităţii

Recep Tayyip Erdogan a aprobat un pachet cu noi prevederi privind consolidarea securităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pachetul, elaborat de guvern în scopul asigurării unui echilibru între libertatea de mişcare şi securitatea cetăţenilor, a fost adoptat pe 27 martie de Parlamentul de la Ankara.

Focurile de artificii şi folosirea cocteilurilor Molotov sunt interzise în cadrul reuniunilor sau manifestaţiilor, potrivit noilor prevederi. De asemenea, persoanele care îşi acoperă faţa în cursul manifestaţiilor pot primi până la cinci ani de închisoare.

Numeroase manifestaţii sângeroase au avut loc în ultimii ani în Turcia.

Reprimarea acestor manifestaţii a afectat puternic imaginea lui Erdogan, mai ales în capitalele străine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici