Regele Abdallah al Arabiei Saudite suferă de pneumonie

Regele Abdallah al Arabiei Saudite, spitalizat miercuri, la Ryad, suferă de pneumonie, fapt ce a necesitat vineri seara conectarea lui la un tub de oxigen, pentru "a-l ajuta să respire", a anunţat Cabinetul regal, într-un comunicat.

212 afișări
Imaginea articolului Regele Abdallah al Arabiei Saudite suferă de pneumonie

Regele Abdallah al Arabiei Saudite suferă de pneumonie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suveranul saudit, în vârstă de 91 de ani, a fost internat miercuri la Centrul medical Regele Abdel Aziz al Gărzii Republicane, pentru efectuarea unor analize.

"Rezultatele analizelor au arătat că monarhul suferă de pneumonie. A fost necesară conectarea lui la un tub de oxigen, pentru a-l ajuta să respire", a declarat Cabinetul regal, care nu a precizat durata de spitalizare a regelui saudit.

Regele Abdallah, care are o stare de sănătate precară, a suferit mai multe operaţii în ultimii ani.

El are apariţii publice din ce în ce mai rare, fiind reprezentat de prinţul moştenitor, Salman Ben Abdel Aziz, în vârstă de 77 de ani.

Monarhul saudit a fost supus în 2010, la New York, unei intervenţii pentru hernie de disc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici