Republica Moldova, pregătită să reia negocierile pe tema soluţionării crizei din Transnistria

Republica Moldova este pregătită să reia negocierile pe tema soluţionării crizei transnistrene în formatul 5+2, a anunţat vicepremierul moldovean George Bălan, citat de site-ul agenţiei Tass.

3458 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova, pregătită să reia negocierile pe tema soluţionării crizei din Transnistria

R.Moldova, pregătită să reia negocierile pe tema soluţionării crizei din Transnistria

"Republica Moldova este pregătită să reia discuţiile în format extins cât mai curând. Luăm toate măsurile necesare pentru restabilirea relaţiilor între cele două maluri ale Nistrului. Toate instituţiile ţării sunt implicate în acest proces", a precizat Bălan în cursul unei întrevederi cu emisarul OSCE pe tema crizei transnistrene, Cord Meier-Klodt.

Cord Meier-Klodt a anunţat că va avea o întâlnire cu ministrul de Externe al Administraţiei separatiste din Transnistria, Vitali Ignatiev.

Apoi, emisarul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) va efectua vizite în Rusia şi Ucraina.

Următoarea reuniune în formatul 5+2 (R.Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE, SUA şi UE) ar urma să aibă loc în iunie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici