Republica Moldova sărbătoreşte proclamarea independenţei

Republica Moldova sărbătoreşte, marţi, împlinirea a 22 de ani de la declararea independenţei printr-o serie de festivităţi organizate în capitală, relatează PRO TV Chişinău.

149 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova sărbătoreşte proclamarea independenţei

Republica Moldova sărbătoreşte proclamarea independenţei (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Sărbătoarea va începe la ora 09.00, cu o depunere de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare. Începând cu ora 10.00, vor avea loc mai multe concerte, o paradă a maşinilor retro, precum şi prima Paradă a Portului Popular, la care vor participa 35 de colective folclorice.

Seara va fi marcată şi de un foc de artificii, programat pentru ora 22.00.

Cu prilejul acestei zile vor evolua orchestre orchestre militare în grădinile publice din Chişinău, va avea loc un târg al meşterilor populari şi ceremonia de lansare a gazoductului Iaşi-Ungheni.

Potrivit Jurnal de Chişinău, poliţia a creat un program complex de măsuri, de asigurarea a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor, în locurile unde vor avea loc aceste evenimente.

Astfel, accesul în centrul capitalei va fi supravegheat de poliţişti, care nu vor permite intrarea persoanelor în stare de ebrietate sau cu arme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici