Republicanul Paul Ryan nu devine vicepreşedinte, dar îşi păstrează locul în Camera Reprezentanţilor

Paul Ryan, coechipierul lui Mitt Romney în cursa prezidenţială, nu a reuşit să devină vicepreşedinte al Statelor Unite, dar şi-a păstrat locul în Camera Reprezentanţilor, ceea ce ar putea fi o trambulină pentru eventualele sale viitoare ambiţii pentru Casa Albă.

99 afișări
Imaginea articolului Republicanul Paul Ryan nu devine vicepreşedinte, dar îşi păstrează locul în Camera Reprezentanţilor

Paul Ryan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Puţin cunoscut înainte de desemnarea sa de către candidatul republican la prezidenţiale, Paul Ryan, în vârstă de 42 de ani, a întrunit 56 la sută din voturi în districtul său din Wisconsin (nord), un stat în care preşedintele Barack Obama a ieşit învingător la scrutinul prezidenţial.

Acest reprezentant în Congres, ales pentru prima dată la vârsta de 28 de ani în statul său natal, a fost reales pentru a şaptea oară, în faţa democratului Rob Zerban.

Preşedinte al Comisiei pentru Buget din Camera Reprezentanţilor, acest ultraconservator este un apărător vehement al reducerii cheltuielilor publice, al tăierilor în programele sociale şi al unei scăderi a impozitelor cu 20 la sută pentru toate veniturile, chiar şi în cazul celor bogaţi.

El este, de asemenea, autorul unui proiect de privatizare al Medicare, sistemul de asigurare medicală pentru bătrâni.

După eşecul înregistrat marţi de Mitt Romney, numele lui Paul Ryan a fost evocat imediat pentru următoarele alegeri primare republicane în vederea cursei pentru Casa Albă din 2016. O parte din presă anticipează că va demisiona din Camera Reprezentanţilor pentru a-şi asigura viitorul politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici